امروزه استفاده کردن از موبایل، شبکه‌های مخابراتی و… بیش از پیش رو به گسترش است. برای ایجاد ارتباطات شبکه‌ای از دکل‌هایی همچون دکل مهاری استفاده می‌شود. این دکل به دلیل وزن سبک، نصب آسان و هزینه‌ کمی که دارد بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرد.

این نوع دکل در شبکه‌های رادیویی، رایانه‌ای، مخابراتی، موبایلی و… به کار گرفته می‌شود. این دکل دارای انواع مختلف G35، G45، G55، G65 و  G80است.

شما می‌توانید انواع دکل مهاری سری G را در گروه تولیدی دکل بان با بالاترین کیفیت و قیمت مناسب خریداری کنید.

در ادامه این مقاله ما را همراهی کنید تا به بررسی تخصصی درباره این دکل و انواع و مشخصات آنها بپردازیم.

گالری تصاویر دکل های مهاری

دکل مهاری چیست؟

دکل مهاری (guyed tower)، دکل‌هایی هستند با وزن سبک که به صورت سه وجهی و چهار وجهی ساخته می‌شوند. این دکل‌ها از طریق یک کابل یا سیم مهار به تکیه‌گاه مقاومی مانند زمین، دیوار و یا بلوک‌های بتنی متصل می‌شوند.

این دکل جهت ایجاد شبکه ارتباطی و مخابراتی در سطح گسترده می‌تواند بر روی پشت‌بام خانه‌ها، ادارات، اماکن صنعتی و کارخانه‌ها نصب شود.

قطعات این دکل بیشتر به صورت پیش ساخته تولید می‌شوند.

مشخصات و ویژگی‌های دکل مهاری

هر یک بخش‌های دکل مهاری را تحت عنوان سکشن  (Section)می‌شناسند. اندازه این سکشن‌ها به 3 متر می‌رسد که برای استحکام آن از 8 ردیف پله در هر سکشن استفاده شده است. این سازه از بدنه‌ای با جنس لوله، میلگرد و یا نبشی ساخته شده و در تمام طول خود دارای عرض یکسانی می‌باشد.

عدد به کار برده شده در کنار این دکل نشان از سایز قاعده دکل به صورت سانتی‌متر است.

در این سازه جهت جلوگیری از زنگ‌زدگی و خوردگی از پوشش گالوانیزه بهره برده شده است. از دیگر مشخصات این دکل وزن پایین و سبک آن است که به دلیل همین ویژگی مورد استفاده بیشتری قرار می‌گیرد.

همچنین این سازه‌ها دارای قطعات جدای از هم مختلفی هستند که موجب می‌شود تا نصب آن آسان باشد. تجهیزات این دکل شامل گوشواره، سیم مهار، سکشن، انکر راد، انکربولت، مهارکش، صفحه تعادل و تسمه کمربندی می‌شود.

از ویژگی‌های بارز این دکل‌ها این است که قطعات آن به صورت پیش‌ساخته تولید شده و قابل مونتاژ می‌باشند. موادی که در ساخت این دکل‌ها به کار می‌رود از جنس آهن نوع ST37 است. با این وجود در برخی موارد جهت بالا بردن مقاومت از آهن نوع ST44 یا ST52 استفاده می‌شود.

قطعات پیچ‌ومهره به کار برده شده در ساخت این دکل‌ها از نوع گرید ۸/۸ یا معادل آن یعنی A325 می‌باشد.

مزایای استفاده از دکل مهاری

ایجاد ارتباطات مخابراتی یکی از مهمترین کارهایی است که دکل‌ مهاری انجام می‌دهد. در زیر علاوه بر این مورد، سایر مزیت‌های دکل مورد نظر نیز ذکر شده است.

  • محکم و دارای مقاومت بالا
  • دارای وزن پایین و سبک
  • قابلیت جابه‌جایی آسان
  • نصب سریع و آسان و به دور از پیچیدگی
  • قابلیت نصب بر روی زمین و همچنین پشت‌با‌م‌های مسکونی، صنعتی و…
  • مقرون‌به‌صرفه بودن
  • مناسب جهت استفاده در شرایط آب‌وهوایی مختلف
  • محکم و مقاوم در برابر زنگ‌زدگی و فرسودگی

به کار بردن دکل مهاری به دلیل مزیت‌های ذکر شده در بالا برای کارفرمایان بسیار مناسب و کم هزینه است.

کاربرد دکل مهاری چیست؟

این دکل سازه‌ای است که در شبکه‌های موبایل، شبکه‌های رادیویی، شبکه‌های کامپیوتری، لینک‌های مایکروویو و… در شهرهای بزرگ و پرجمعیت به کار برده می‌شود.

همچنین از دکل مهاری در محیط‌هایی که امور مخابراتی مانند؛ ارائه خدمات اینترنتی انجام می‌شود، می‌توان استفاده کرد.

این دکل‌ها اغلب در شبکه تلفن همراه، رادیو و شبکه‌های رایانه‌ای استفاده می‌شوند. تولیدکنندگان بیشتر ساخت دکل‌های مهاری را ترجیح می‌دهند و دلیل آن وزن سبک و نصب آسان و کاربردی بودن آن است.

انواع دکل مهاری در شرکت تولیدی دکل بان

دکل مهاری (guyed tower) بر حسب نوع نیاز به انواع مختلفی تقسیم می‌شود که در زیر به بیان آنها پرداخته شده است. شماره‌گذاری که در این دکل‌ها وجود دارد نشان‌دهنده عرض قاعده (فاصله پایه‌ها از هم) به سانتی‌متر می‌باشد. این نمره‌دهی از عدد 35 شروع شده و تا حداکثر عرض 80 تولید می‌شود.

  • G35: عرض قاعده در این دکل 35 سانتی‌متری است. این دکل‌ها سه وجهی یا سه پایه هستند که به صورت سکشن‌های 3 متری با پایه لوله‌های نمره 3 می‌باشد. این دکل‌ها در هر 9 یا 6 متر توسط سیم مهار در سه جهت با زاویه 120 درجه مهار می‌شوند.
  • G45: عرض قاعده این دکل به صورت سه وجهی و چهار وجهی است که از تکه‌های 3 متری ساخته شده است. لوله‌های به کار گرفته شده در این دکل دارای نمره 3 بوده و از میلگردهای دارای نمره 8 و 10 به صورت خرپایی برای اتصال استفاده شده است.
  • G55: این سری از دکل‌های جی به دو صورت سه وجهی و چهار وجهی با عرض قاعده 55سانتی‌متری تولید می‌شوند. این سازه به صورت سکشن‌های 3 متری است که در آن پایه‌ها از لوله نمره 3 می‌باشد. میلگردهای به کار رفته در این دکل در دو تیپ )نمره 10) A و ) B نمره 12) هستند که به صورت خرپایی به هم وصل می‌شوند.

این نوع دکل دارای باربری بسیار کم است و تنها برای نصب آنتن‌های بی‌سیم و یا دیش‌های کوچک اینترنت به کار برده می‌شود. این دکل برای نصب حداکثر تا ارتفاع 110 متر مناسب است.

  • G65: این دکل‌ها در عرض قاعده 65 سانتی‌متر به دو گونه سه وجهی و چهار وجهی ساخته می‌شوند. در این دکل سکشن‌ها 3 متری، پایه لوله دارای نمره 3 و میلگردهای با نمره 8 یا 10 متر هستند.
  • G80: این دکل به صورت سه وجهی یا سه ضلعی است که به صورت قطعات شش متری و پایه‌ها از لوله با نمره 6 به صورت طرح خود ایستا می‌باشد. این نوع از دکل دارای باربری بالایی بوده و و برای نصب آنتن‌های بی‌سیم و یا دیش‌های بزرگ اینترنت مناسب می‌باشند.

عدد 80 در این دکل بیانگر عرض قاعده آن به سانتی‌متر است. همچنین نصب این دکل برای حداکثر ارتفاع 120 متر توصیه می‌شود. این سازه به دلیل وزن سبکی که دارد بیشتر در پشت‌بام‌ ساختمان‌ها به کار برده می‌شود.

در این دکل به ازای هر 18 و یا 12 متر از سیم مهار در سه جهت با زاویه 120 درجه عملیات مهار انجام می‌شود.

سکشن، ورق آهنی کف، سیم مهاری، مهار‌کش، کرپی، گوشواره، تاج، تسمه کمربندی و پیچ و مهره همگی از متعلقات این نوع از دکل محسوب می‌شوند.

نصب دکل مهاری

در هنگام نصب این دکل رعایت استانداردها و وجود فضای آزاد کافی برای نصب نیز از ضروریات به شمار می‌رود. دکل مهاری را می‌توان بر روی زمین و پشت‌بام‌ها قرار داد. اما به طور کلی قرار دادن این دکل بر روی ارتفاع ساختمان‌های بلند، بهترین محل برای نصب آنتن‌های مخابراتی و دیش‌های کوچک اینترنت و دوربین‌های کنترل محیطی می‌باشد.

در صورتی که این دکل بر روی زمین نصب شود، نیاز به فضای بیشتری برای قرارگیری سیم‌های مهار است. در این صورت حداقل فضای در نظر گرفته شده جهت نصب باید به شعاع  3/1 ارتفاع دکل باشد.

با توجه به ابعاد نسبتا عظیم این دکل، بهتر است که این سازه توسط کارشناسان خبره نصب شود تا از بروز هرگونه سقوط و یا خطر جلوگیری شود.

عوامل تأثیرگذار بر قیمت دکل مهاری

از آنجایی که دکل‌ مهاری دارای انواع مختلفی است قیمت آن نیز بر مبنای نوع مدل آن متفاوت خواهد بود. علاوه‌بر آن میزان ارتفاع و مقدار وزن و ابعاد دکل نیز در قیمت نهایی آن مؤثر است.

همچنین نوع دکل، جنس آن، نوع اتصالات و فونداسیون استفاده شده در تعیین قیمت دکل مهاری اثرگذار می‌باشند.

کیفیت یکی دیگر از فاکتورهای بسیار مهم در تعیین قیمت این دکل به شمار می‌رود. به این صورت که هرچقدر از جنس و قطعات باکیفیت‌تری در ساخت دکل به کار برده شود قیمت آن به طبع بالاتر خواهد بود.

به کارگیری یک دکل باکیفیت و مناسب کاملا مقرون‌به‌صرفه است به این دلیل که اولا طول عمر بیشتری دارد و بهتر کار می‌کند، ثانیاً در همان سال‌های ابتدایی نیاز به تعمیر پیدا نمی‌کند.

خانه
بلاگ